Lecții de anatomie hazlie pentru copiii de toate vârstele

10 aprilie 2019
Lecții de anatomie hazlie pentru copiii de toate vârstele

Dacă aveți sau sunteți copii cărora le place foarte mult anatomia și ideea de a ști cum funcționează și ce mistere ascunde corpul uman, atunci, în afară de enciclopedii și atlase, trebuie să aveți în casă și aceste două cărți simpatice, care combină talentul narativ sau grafic al autorului cu lecțiile de anatomie.

 

 

Înăuntru-Afarei tale e o lecție de anatomie în versuri, în stilul unic al lui Dr Seuss, scrisă de Tish Rabe și ilustrată de Aristides Ruiz. Cu ajutorul submarinului ”Înăuntrul-lui-Afară”, Cotoi cu Pălărioi le arată copiilor tot ce se găsește pe dinafara și pe dinăuntrul corpului uman: organe, oase, mușchi, celule. Le explică felul în care funcționează simțurile, cum se vindecă corpul de o boală, cum funcționează digestia sau ce face fiecare emisferă a creierului. Ilustrațiile includ și planșe anatomice simple.

 

 

În afară de textul propriu-zis, mai puteți citi diverse curiozități sau învăța cuvinte noi. Tonul este unul glumeț, adecvat copiilor de vârste mici, care vor explicații pe înțelesul lor cu privire la anumite funcționalități ale corpului lor. Ei vor învăța ce anume îi face să sară și să vorbească, câte oase sunt în corp, ce-s alea articulații, de ce amețești după ce te învârtești, ce-i aia miopie, în cât timp face sângele un tur complet prin corp, care sunt globulele care atacă microbii, de ce faci pipi și multe, multe altele. 

Cartea se adresează copiilor de 4+ ani.

 

 

 

 

Teatrul corpului uman este o carte de tip bandă desenată, adresată copiilor ceva mai mari. Povestitorul este un schelet care începe să povestească despre componentele corpului uman, pornind de la celule și trecând prin toate procesele și sistemele organismului. Pe parcurs, mai divaghează cu lecții de fizică, zoologie sau medicină și oferă și sfaturi legate de alimentație, igienă și siguranță personală.

 

 

Pe parcursul cărții, copiii vor mai afla cum apar și cum se vindecă fracturile, întinderile musculare, entorsele, răcelile, vânătăile, tăieturile, de ce vomităm sau avem diaree, de ce ne constipăm, de ce apar anumite afecțiuni pe fond nervos, cum se manifestă pubertatea, cum apar bebelușii, de ce apar alergiile, la ce folosesc antibioticele sau vaccinurile.

 

 

 

La capitolul curiozități, se vor lămuri de ce ne troznesc oasele, de ce căscăm, de ce sughițăm, ce anume măsoară un tensiometru, care sunt grupele de sânge, de ce râgâim și de ce tragem pârțuri și multe, multe altele. Tonul este unul amuzant, presărat cu multe glumițe și jocuri de cuvinte, ceea ce va face din această carte o lectură foarte haioasă pentru copiii de peste 8 ani.

 

 

Un articol de Laura Frunză

Genius la grădiniță (22) Recomandări (124) Interviuri (9) Noutăți (31) Titluri în focus (112) Evenimente (8) Topuri (3) Școală (16) Concursuri (15) Activitati (78)
Genius la grădiniță #22 Ursulețul de pluș și animalele
Genius la grădiniță #22 Ursulețul de pluș și animalele de Oana Paraschiv 19 aprilie 2024
Cu toții am avut un moment în viață în care ne-am întrebat care este scopul nostru în viață sau poate nu atât de specific, dar la ce anume suntem buni...
Mai multe
Genius la grădiniță #21 Omulețul Mâncă-Vise
Genius la grădiniță #21 Omulețul Mâncă-Vise de Oana Paraschiv 11 aprilie 2024
Când a fost ultima oară când te-ai trezit fără alarmă? Dacă raspunsul este recent, cel mai probabil ai un somn odihnitor, însă dacă răspunsul face ref...
Mai multe
Genius la grădiniță #20 Fantasticele cărți zburătoare ale dlui Morris Lessmore
Genius la grădiniță #20 Fantasticele cărți zburătoare ale dlui Morris Lessmore de Oana Paraschiv 04 aprilie 2024
Dacă viața ta ar fi o carte, ce capitol ai alege ca fiind preferatul? Dar întâmplări, despre care ai alege să povestești? Ai începe cu a ta copilărie...
Mai multe
Toate drepturile rezervate © Grupul Editorial ART