Cartea cu Apolodor, de Gellu Naum

de Florin Bica acum 1 an

Îmi place să mă gândesc la Cartea cu Apolodor ca la un fel de Ocolul pământului în optzeci de zile de Jules Verne, dar adevărul este că Ocolul pământului în optzeci de zile este, de fapt, un fel de Cartea cu Apolodor a francezilor.

Sunt entuziasmat de-a dreptul de noua ediție a cărții lui Gellu Naum, publicată recent de Editura Arthur și ilustrată excepțional de Dan Ungureanu. E hardcover, pe un format diferit de edițiile anterioare (noua ediție are 21 x 23,5 cm), cu hârtie de foarte bună calitate, care a ajutat ca minuțioasele ilustrații să fie tipărite foarte bine.

Mi-a plăcut și tributul adus vechilor ediții, prin includerea în primele pagini a versiunilor grafice anterioare ale pinguinului Apolodor, respectiv cele imaginate de Jules Perahim, Gellu Naum, Dan Stanciu și N. Nobilescu. În același timp, îl salut pe noul Apolodor, cel desenat de Dan Ungureanu, o variantă actuală, necesară aș zice, în condițiile în care cartea pentru copii a făcut până astăzi destul de multe progrese. Altfel spus, se simțea nevoia unei adaptări a mioriticului pinguin la gusturile generațiilor 3.0. de copii.

Citește în continuare aici.


Vă recomandăm şi